DOĞUM EĞİTİMLERİTOBB ETÜ Hastanesi Oluşturuldu: 2016-03-01 13:47:20

DOĞUM EĞİTİMLERİ

Doğum, önceden hazırlanılması ve bilgi sahibi olunması gereken bir süreçtir. Çoğu insan için doğum korkutucu bir olay gibi görünse de usulüne göre eğitilmiş anne ve yakınları için doğum, adeta keyifli bir hal alır.

DOĞUM EĞİTİMLERİ

Gebelik öncesi eğitimlerin esas amacı anne ve babayı; doğum sırasında olacaklar, hekim ve yardımcı personelin uygulayacağı işlemler, anneye düşen görevler konusunda bilgilendirmek ve ekibin bir parçası olmalarını sağlamaktır. Böylece hem anne ve baba adaylarını doğum konusunda eğitmiş oluruz, hem de kendilerine olan güvenleri artar.

Doğru prensip ile eğitilen anne baba adayları doğumu kesinlikle normal bir süreç olarak görmektedir. Bununla bağlantılı olarak eğitim alan annelerin doğum sancıları ve anksiyete seviyeleri, bu konuda bilgi sahibi olmayan anne adaylarına göre daha düşüktür. Doğum elbette ki zor bir süreçtir fakat panik olmayınca, haliyle daha sakin, huzurlu ve doğru bir doğum gerçekleşir.

Gebelikte sıkıntıların aşılmasına yönelik pek çok yöntem mevcuttur. Doğuma doğru hazırlanmış bir gebe, korku dolu bir ruh hali yerine tatlı bir heyecana sahip olur.

Bu yazı TOBB ETÜ Hastanesi tarafından yazıldı ve 5450 kere izlendi.